Tony Borg – gitarrist, chef och musikproducent

Tony Borg är en av våra fem experter i Pops Advisory Board. I denna artikel lär vi känna honom lite bättre och hans väg till att bli gitarrlärare, chef och musikproducent.

Tony Borg spelar elgitarr.

Från SM i country till chef för Rytmus

Tony är gitarrist och startade sin musikkarriär när han var 18 år gammal. Sedan 1995 har han även jobbat som gitarrlärare på musikgymnasiet Rytmus och är idag ansvarig chef för Rytmus kulturskola.

– Under mina första 10 år som musiker avverkade jag en mängd musikstilar, allt från dansband till hårdrock. Jag vann till och med SM i country, berättar Tony.

– Jag har haft skivkontrakt med ett flertal band samt kompat olika artister. 1986 startade jag bandet Alien som tog mig till toppen inom show business. Vi turnéade, gjorde skivinspelningar i USA och mycket annat som jag bara kunnat drömma om.

– Sedan 1995 har jag jobbat som gitarrlärare på Rytmus. Jag arbetar även med marknadsansvar, bokning av clinics och är ansvarig chef för Rytmus kulturskola. Utöver det turnerar jag fortfarande och utför olika uppdrag som musikproducent.