Välkommen till Pops Academy Stockholm

Vi kombinerar akademisk kvalitet och kreativ verksamhet.


Är du intresserad av att börja på Pops Academy? Ansök till skolan genom att klicka på knappen nedan eller hör av dig till oss så berättar vi mer.

Sök elevplats
Fantastiska akademiska resultat

För tredje året i rad är vi topp 10! Avgångsklasserna VT-19 visade på fantastiska resultat med ett meritvärde som placerar oss på plats 8 av alla skolor i Sverige.

Ledande inom digital användning

Vi är en av landets ledande skolor när det kommer till digital användning. Självklart värnar vi även om “Den digitala Balansen”.

Kreativitet som grund i allt vi gör

Med musiken som kraft ger vi våra elever en innehållsrik skolgång, där kreativitet och kunskap bär dem genom hela livet.

Utbildning baserat på forskning

Vår evidensbaserade metodik, där vi förenar kreativitet och akademisk kvalitet, följer den senaste svenska och internationella skolforskningen.

Pops Academy är en Apple Distinguished School. En av fyra skolor i Sverige!

Vi har av Apple blivit utsedd till en Apple Distinguished School för perioden 2019-2022 för de goda resultat vi fått tack vare vårt sätt att använda digitala verktyg i undervisningen. Pops Academy, som är inriktad på musik och dans, förser alla elever och lärare med en iPad och appar. I GarageBand skriver eleverna egen musik och spelar in lek­tioner att öva på hemma. De använder också GarageBand för att skapa ljudböcker utifrån sina egna berättelser, med inspelade ljud och berättarröster. Alla lärare på Pops Academy är Apple Teachers. De publicerar utbildningsmaterial och kurser på iTunes U, så att eleverna kan följa under­vis­ningen i sin egen takt och enkelt gå tillbaka och reflektera över vad de har lärt sig.

Läs mer på Apples hemsida.

 

Vi ska erbjuda en kreativ skola med effektivt lärande som barnen längtar till. Varje dag.

Vi utbildar elever som ska kunna och vilja både leda och följa. Som med empati, tolerans och förståelse ska kunna sätta sig in i andra människors situationer. Som utifrån sin egen kraft, skaparlust och inre driv ska kunna åstadkomma det de själva helst önskar i livet. Kanske blir de musiker eller artister. Kanske innovatörer, någon som hjälper andra, samhällsförändrare eller något annat de brinner för. Oavsett framtida yrkesval kommer vi utbilda barn som kan nå långt. Med musiken som kraft ger vi våra elever ett innehållsrikt liv, där skaparlust och kreativitet bär dem genom hela livet.

 

Pops Academy finns för att göra barnen tryggare, modigare och mer kreativa.

Att känna sig trygg och att våga är att visa vad man tycker och vem man är. Det är att stödja den som behöver stöd, visa sig nyfiken, kompromissa ibland, lyssna på andra, framföra sin åsikt och respektera andras. Att visa empati, ta ansvar och bry sig är att våga. Att inte se ner på människor och olikheter, det är mod. Den som känner sig trygg i skolans gemenskap vågar prova nya vägar för att utvecklas, blir kreativ och når längre. Alla sinnen. Hela dagen.

 
340

Elever på Pops Academy Stockholm.

1-till-1

Alla elever har en egen iPad med digitala läromedel.

2000

Kvadratmeter på Valhallavägen 117 D.

11

Musiksalar, replokaler och studios.


Pops Academy på sociala medier

Facebook Inlägg

2 månader sedan

Pops Academy Stockholm

Snart har vi löst alla tekniska problem i övergången till våra nya system och alla föräldrar som ännu inte kommit in på Schoolsoft kommer in snart. Schemat kommer publiceras i god tid före första lektionen. Vissa mindre justeringar i schemat kan förekomma den första tiden. Håll ut, allt ser ut att hitta sin lösning inom kort 🙂 ... Se mindreSe mer

Se på Facebook

2 månader sedan

Pops Academy Stockholm

Våra elever välkomnas till skolstart den 24/8 åk 4 börjar 8.30 åk 5 kl 8.45 åk 6 kl 9.00. Samtliga går tilll 12.00 därefter fritids. Åk 7-9 kl 12.30-15.00. Lunch finns till alla. Välkommen till ett nytt läsår! ... Se mindreSe mer

Se på Facebook

3 månader sedan

Pops Academy Stockholm

Just nu håller vi på att byta administrativa system på skolan. Om någon dag när allt är klart skickas nya inloggningsuppgifter inklusive schema ut till alla elever och föräldrar. ... Se mindreSe mer

Se på Facebook

5 månader sedan

Pops Academy Stockholm

Pops Academy Stockholm ... Se mindreSe mer

Se på Facebook

6 månader sedan

Pops Academy Stockholm

Idag fick vi finbesök på Pops Academy Stockholm av Kim Lilja. Kim kom 6:a i Idol 2019 och älskar musik & jobba med elever på skola!

Han imponerades av alla elever som repade i Pops olika replokaler.

Välkommen tillbaka Kim!
... Se mindreSe mer

Se på Facebook
Gilla på Facebook

Instagram Inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Pops Extended

Pops Extended är en kreativ efterskolverksamhet exklusivt för våra egna skolelever. Skräddarsy ditt eget innehåll och välj mellan olika kurser, fritids, mellis eller någon av våra två danslinjer:

 

Balett i samarbete med Base23

Vi erbjuder en spännande utbildning i samarbete mellan Pops Academy och Base23 för elever som önskar satsa på en professionell bana inom klassisk balett. Denna spetsutbildning kallar vi AAB (Alhanko Academy of Ballet). Våra elever får träna för de bästa pedagogerna samt möta professionella dansare och coacher under sin utbildning. Utbildningens fokus är Klassisk Balett men de kommer träna flera dansstilar och kompletterande ämnen såsom Jazz, Modernt, Karaktärsdans, Spansk dans, Repertoire, Solorepertoire, Yoga, Pilates mm.

Streetdance

Vill du dansa Streetdance finns alla möjligheter att utvecklas på Pops i vår egen danssstudio. Välj kursen Street som eftermiddagskurs 1 eller 2 gånger per vecka. Våra lärare är både aktiva dansare och koreografer på Stockholms scener. Vi erbjuder två nivåer (nybörjar- och fortsättningskurser).

Läs mer om Pops Extended