Pops Academy nominerade till Guldtrappan

Innovitaskolan och Pops Academy är nominerade till kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan för vårt arbete med digitalisering! Guldtrappan är ett initiativ som syftar till att inspirera skolutveckling genom att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Denna utmärkelse är ett fint besked på att vårt mål med likvärdig digitalisering, har gått från vision till verklighet.

Två elever på Pops Academy studerar tillsammans vid läsplattor.

Virtual Reality och 3D-print

Nomineringsprocessen innebär att våra skolors arbete med digitalisering granskas, från teknisk infrastruktur till hur digitala verktyg används i undervisningen. Vi har visat oss vara ledande inom området, genom att implementera innovativa lösningar som främjar elevernas lärande och förbereder dem för framtidens utmaningar. Våra digitaliseringsinnovatörer har bland annat tagit fram en progressionsplan med idébank, stödmaterial till pedagoger och elever och helt nya lärmoduler för digital läsning. Dessutom pågår flera spännande innovationsprojekt på skolorna, som att utforska Virtual Reality (VR) och 3D-printning.

Vi bidrar till digital utveckling

Att vara nominerade till Guldtrappan visar att vi inte bara följer den digitala utvecklingen, utan också aktivt bidrar till den. Vi hoppas våra insatser kan inspirera andra skolor att fullt ut använda digitaliseringens möjligheter!

Stort grattis till alla inblandade – tillsammans formar vi framtidens utbildning!

Vår digitaliseringsresa

Se filmen om vår digitaliseringsresa som är bakgrunden till nomineringen i Guldtrappan.