Karl Johans skola blir en del av Pops Academy!

Nu blir Karl Johans skola i Örebro en del av Pops Academy, vilket vi är väldigt glada för. Skolchef för Pops Academy, Jessica Schilling Mozakka, berättar mer om satsningen.

Varför blir Karl Johans skola en del av Pops Academy? 

- Karl Johans skola har länge haft en tydlig musikprofil och goda studieresultat, vilket båda är kännetecken för en skola inom Pops Academy. Vi hoppas med det nya namnet att vår profil blir ännu tydligare och att skolan får ökade möjligheter att utvecklas tillsammans med våra systerskolor inom Pops Academy, i Stockholm och Umeå.

Vad kännetecknar Pops Academy?

- En av sakerna som är unika med Pops Academy är att vi kombinerar kreativitet med akademisk kvalitet, och har musik inte bara på schemat utan som en naturlig del av dagen.

Pops är en skola för den som vågar drömma och är beredd att anstränga sig för att nå sina mål. Med musiken som kraft ger vi eleverna en innehållsrik skolgång, där kreativitet och kunskap bär dem genom hela livet.

Varför ska man välja att bli elev hos Pops Academy?

- Många som går hos oss gör det för att vi är en kreativ grundskola med höga förväntningar. Både musiken och de studieresultaten är viktiga, och för oss går de hand i hand eftersom vi jobbar med upplevelsebaserat lärande. Det innebär bland annat att vi använder kreativitet som pedagogiskt verktyg i alla skolämnen.