×
 

Pops Academy Umeå

Vi kombinerar akademisk kvalitet och kreativ verksamhet och skapar en nyfikenhet för lärande och utveckling som varar hela livet.

Prima blir Pops!

Från och med maj 2020 anslöt Primaskolan i Umeå till Pops Academy. Utöver namnbytet innebär det för Primaskolans, och hela Umeås del, en kreativ uppväxling – för på Pops Academy står musiken i fokus! Vår evidensbaserade metodik, genom vilken vi förenar kreativitet och akademisk kvalitet, har gjort Pops Academy till en av Sveriges högst rankade grundskolor. Nu ser vi fram emot att ta konceptet vidare till Umeå!

Vi finns i stora ljusa lokaler på I20-området med bra transportmöjligheter till och från skolan. Ca 1 km till centrum och 500 m till buss- och tågstation. Lokalerna innehåller allt som hör en skola med musikprofil till. Genom att bygga en helt ny dansstudio samt flera musikstudios ger vi eleverna bästa möjliga förutsättningar för att kunna dansa, repa och producera musik. Självklart investerar vi även i ny musik- och studioutrustning.

Fördelarna med Pops Academy

Musik som en del av vardagen

Med musiken som kraft ger vi våra elever en innehållsrik skolgång, där kreativitet och kunskap bär dem genom hela livet.

Kreativitet som grund i allt vi gör

Vi kombinerar kreativ verksamhet med undervisning och skapar en nyfikenhet för lärande och utveckling.

Utbildning med höga ambitioner

Vi erbjuder en skola för den som vågar drömma och är beredd att anstränga sig för att nå sina mål och uppnå goda studieresultat.

Kvalitetsrapport

Här kan du läsa våra kvalitetsrapporter. Eftersom vi bytte namn till Pops Academy under 2020 har skolan sitt gamla Pysslingen-namn i rapporten för läsåret 19/20.